Φωτισμός: Τα 5 λάθη που κάνετε σπίτι σας

φωτιστικά με ξύλο ατσάλι και shade για δωματια και σαλονι

1)Χρησιμοποιείτε μόνο μια πηγή φωτός: Το μυστικό για τον τέλειο φωτισμό είναι η χρήση πηγών σε διαφορετικά επίπεδα μέσα στο χώρο. Αν θέλετε ο χώρος σας να ξεχωρίσει μην βασίζεστε ποτέ σε ένα μόνο φωτιστικό. Συνδυάστε φωτιστικά οροφής με επιτραπέζια ή φωτιστικά δαπέδου.

 

2)Χρησιμοποιείτε φωτιστικά οροφής που είναι πολύ φωτεινά: Όλοι οι διακοσμητές εσωτερικών χώρων συμφωνούν πως δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από φώτα που σε κάνουν να νιώθεις σαν να βρίσκεσαι onstage. Χρησιμοποιείστε Dimmers και λευκό απαλό φωτισμό. Ο φωτισμός δεν πρέπει να είναι ποτέ πολύ έντονος και εκθαμβωτικός!!!

 

3)Δεν σκέφτεστε τα Watt: Η διάθεση είναι το παν, ποιος θέλει να δειπνήσει σε ένα δωμάτιο με δυνατό φωτισμό; 60 Watt για την τραπεζαρία τονίζει η Barbara Barry. Θέλω να είναι φωτεινός ο χώρος στον οποίο διαβάζω, 75 έως 100 Watt για το καθιστικό. Είναι ωραίο να έχεις επιλογές, αν δεν διαθέτεις Dimmer τότε χρησιμοποίησε διαφορετικές πηγές φωτός με διαφορετικά Watt σε κάθε πηγή και επέλεξε ποια θέλεις ανάλογα με τη διάθεση και την περίσταση. Το μπάνιο χρειάζεται τόσο φωτιστικό οροφής όσο και απλίκες γύρω από τον καθρέφτη. Τοποθέτησε λαμπτήρα 75 Watt στο φωτιστικό οροφής και 60 Watt σε κάθε απλίκα. Ο πιο λειτουργικός φωτισμός είναι πάντα αυτός που βρίσκεται στο ύψος του ματιού και όχι ο φωτισμός οροφής λόγω των σκιών που προκαλεί.

 

4)Υπερβάλλετε στη χρήση κρυφού φωτισμού: Χρησιμοποιείστε κρυφό φωτισμό (κυρίως ταινίες Led) με φειδώ και πάνω από όλα να είστε προσεκτικοί για το μέρος που θα επιλέξετε να τοποθετήσετε αυτού του είδους τον φωτισμό.

 

5)Ξεχνάτε τα Dimmer: “Ο φωτισμός είναι το παν”. Δημιουργεί ατμόσφαιρα, δράμα και ίντριγκα σε ένα δωμάτιο. Ο ευκολότερος τρόπος για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα κάθε φορά είναι με ένα Dimmer.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *